Ski-kleding van kwaliteit!

Ski-kleding kopen

Bekijk het assortiment

Ski jassen

Waar moeten goede ski jassen aan voldoen?

Ski jassen zijn geen normale jassen. Ze zijn speciaal ontworpen en geschikt bevonden voor speciale omstandigheden, namelijk wintersporten. Deze speciale ski jassen bezitten over functies die normale jassen niet hebben en dat maakt ski jassen heel speciaal. Wat zijn de functies van ski jassen eigenlijk precies en waarom hebben we speciale ski jassen nodig om op wintersport te gaan?

Waarom speciale ski jassen?

De essentie van een goed skipak zit hem in de juiste skibroek, maar ook zeker in de juiste ski jas. Gewone buitenjassen zijn ontworpen om het lichaam te beschermen tegen de kou van buitenaf. Tijdens het skiën moet het lichaam echter niet alleen beschermd worden tegen kou en vocht van buiten, maar ook lichaamsvocht van binnen. Ski jassen zijn ontworpen voor echte sporters en daar kunnen gewone jassen niet zomaar aan tippen.

Functies ski jassen

 • Skijassen houden je lichaamstemperatuur op peil:
  Een ski jas zorgt ervoor dat je evenveel warmte voortbrengt als verliest. Het is belangrijk om je lichaamstemperatuur in balans te houden, zodat zij minder energie kwijt is aan de productie van warmte.
 • Ski jassen beschermen je tegen vocht van buitenaf:
  Een ski jas is wind- en waterbestendig en beschermt je tegen sneeuw en regen.
 • Ski jassen beschermen je tegen vocht van binnenuit:
  Een ski jas voert lichaamsvocht af zodat je kleding eronder droog blijft. Hierdoor kunt u uw temperatuur makkelijker op peil houden. Een goede ski jas heeft dus een ademende functie.
 • Ski jassen beschermen je huid en lichaam:
  Een ski jas bezit over een goede vulling/voering die je huid en lichaam beschermt tijdens eventuele valpartijen.

Goede ski outfit

Een goede ski outfit is dus van zeer groot belang om uw veiligheid te waarborgen tijdens de wintersport. Het is belangrijk dat u uw ski jassen en broeken met zorg en aandacht uitzoekt. Natuurlijk is het ook belangrijk dat u er goed uitziet op uw ski’s, maar houd altijd de functies van goede ski jassen in uw achterhoofd wanneer u uw jas gaat uitzoeken. Wij bieden u een groot assortiment aan goede en veilige ski jassen van verschillende merken, zodat uw perfecte jas er altijd tussen zit. Neem nu een kijkje en vindt uw perfecte ski kleding.